I'm unsafe


du skulle sett mig då, du skulle sett mig nu, då skulle du förstå, då skulle du inte tvivla på mina ord. då skulle du göra just det jag säger att alla gör.. släppa min hand och gå, precis som alla andra..

för jag är ingen sån man håller fast vid


Once Upon a December

var i min lillebrors "studio" igår och sjöng lite:

Once Upon a December by iisolah

dancing bears, painted wings
things I almost remember
and a song someone sings
once upon a december

someone holds me safe and warm
horses prance through a silver storm
figures dancing gracefully
across my memory

far away, long ago
glowing dim as an ember
things my heart used to know
things it yearns to remember

and a song someone sings
once upon a december


väck mig inte..

                                   "och det är då jag önskar att jag kunde stanna tiden
                                                 tysta alla nätverk, stoppa trafiken
                                          och jag, jag står maktlös inför kärleken igen
                                            man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen"

            

jag förstår ingenting, logiskt tänkande får inte plats i min hjärna bland alla känslor och frågetecken. det jag alltid drömt och det jag för längesedan slutat hoppas på - frihet, glädje, kärlek.. men jag ser färgerna nu, jag ser dom tillsammans med dig. allt får färg när du håller din hand i min, och jag kan inte låta bli att le. vi passerar deras gränser, hoppar över deras hinder, struntar i alla måsten och gör som vi vill..

gatorna var inte lika gråa idag, folkmassorna var inte lika påträngande, tjocka, klaustrofobiska. stolt gick jag bredvid dig genom stan och jag bara önskade alla skulle se oss två tillsammans. så stolt, så glad, så fri..

jag kan inte förstå, men den här gången bryr jag mig inte om att förstå, logik och drömmar har ändå aldrig gått hand i hand. om jag drömmer så väck mig inte, håll mig hårt.. jag älskar dig.


släpp mig fri

tusen miljarder människor och tusen miljarder ord. jag vill bort ifrån alla iakttagande ögon, bort ifrån alla nyfinka tjuvlyssnande öron, bort ifrån dömande ord och spekulerande tankeverksamheter om mig, hur jag är, hur jag ser ut, hur jag rör mig, hur jag mår, hur jag pratar, andas, tänker, finns..

ständig uppsyn och analyserande blickar blir till felaktiga bokstäver i journaler och datorer, som en öppen bok alla inom vården kan läsa, en enda lång biografi full av lögner och teorier om någon som skulle vara "jag".
                           
nej, jag vill fly fältet, inte vara bevakad, betraktad, bedömd för varje rörelse jag gör. jag vill vara fri, ensam, osynlig, obetydlig.. vill kunna prata och andas utan att bli tolkad fel, vill kunna agera utan att fylla på felaktig fakta i min falska biografi.

                              vill inte bli stämplad, bedömd, placerad, diagnostisierad
          vill inte hamna i fack, vara uträknad, ett förutsägbart prakt-exempel, en av alla dom..

                                        jag vill förvåna, förändra, förvandla, flyga fritt..
                                            så sluta ge mig era förutfattade meningar
                                                 jag kan skriva manuset själv!


sis & jag                                                min big sis är bäst i världen:

"Det börjar bra när lilla syster säger Åååååååh.. wow!! fan vad snygga! shit vad glad jag blev! hur ska jag kunna tacka nog? du helt jävla otrolig! pusspusspuss, om några teckningar jag skickat henne; jag blir varm och glad i magen av att kunna göra henne lite glad, sätta liten guldkant (strössel) på vardag, var dag, som kantas alltför mkt bekymmer och nedåttrippar, alltför mkt kamp; mer strid och tung cement än ngn borde bära.

Ringer grattar farfar, och minns att förra året ringde jag från just lillasysters balkong, i solgass drack vin & saft för det är vad vi gör bäst av alla, lilla syster, vi är faktiskt bäst på vin och saft och att i just sekunden första alkoklunken minnas Medicin!, och sedan klaga Varför sväljer jag alla mina piller med alko? Varför gör jag ALLTID det?

Minnas: hur du flyttade hem till mig och jag flyttade hem till dig, och tänka det är fantastiskt ha ngt sådant; ngn man vet alltid kan man flytta in hos för det är helt okej, kul!, bo här så länge du vill, det är inget som helst problem, och veta att det där är sant, jag är inget problem, du är inget problem, ju fler ju bättre och du är aldrig till besvär, fina du.

Tänka på vi som skåpsuper, spelar twister, diskuterar tändare, sniffar lim, spelar plump, tittar på samma film på varsin dator och pratar via msn fast är i samma rum. Tänka längesedan, min balkong, tänka mer nyss, din balkong. Ditt köksgolv (mitt sovrum), ditt hallgolv, sladdar över hela lgh (du är en sladdsamlare, en sammelsladd) och mardrömmar om hur mjölken tog slut och NIN gick sönder och gudsåskönt du också drömmer sådär (vilket är verklighet?) och står vi i min lgh, lutar pannor mot regnstänkt fönsterruta (vinkar genom fönster, din mun som ett sår) , undrar tillsammans hur alla de där ute gör, hur de lever, vad de tänker på, hur det går till.

Tänker på hur vill hoppsa från fler konserter, slå världen med häpnad, och vi ska inte längre vara livrädda för att leva (fast dödsrädda för att dö, det har vi aldrig varit va?), tänker på sårtejp och ett ärrigt armveck och på sex man inte själv valt - gäst ikväll: jesus; vad har han att säga om det här, va? VA?

De som försvann, de finns kvar, och jag är inte rädd för att gå hem, i'm not scared to go home, du är inte rädd för att gå hem; det kommer bli så, det måste det bli.

Jag vill åka till exotiska drinkars land, det är lätt, vi tar bara tåget över bron. Där kan vi köpa billigt vin och lyssna på musik som känns och spränger, bedöva-uppliva-söva, om du lovar att sjunga på min begravning så lovar jag att låta bli på din. Sen bara en sak till. Det kanske finns små tricks trix trics, de vi vet får folk att ge, men inbilla dig aldrig (aldrig) att du får mer än du är värd, du är värd allt, förtjänar det bästa och gud, jag saknar verkligen att kunna träffas närsomhelst och inget planera, det vill jag just nu; en alldeles oplanerad vanlig dag på köksgolvet, du kan lägga fötterna bakom huvudet och jag välta ett bord och så är vi fnitterfulla ända tills nästa dag. Ja.

(så vimsigt det blev)
(och pretentiöst! men det ska man inte vara rädd för, ser ni, pretentiösa ord är till för att återerövras, göras vackra igen)

Så lång tid för att säga så lite, vi komprimerar såhär: Lilla syster, du fattas mig."

____________

jag saknar dig så jag dör! kommer till dig snart, min fina stora syster. hatar du bor mil bort, vill saftvina med dig nu nu NU! bara vara som vi är, sådär som bara du och jag kan vara och skita i att hela världen rasar samman utanför eftersom vi aldrig förstått oss på den ändå.

du fattas mig också, som fan!
http://whatshouldtylerdo.blogspot.com/2010/04/4-17.html

sisfick post av sis, hon är helt fucking amazing
den finaste posten jag någonsin fått!
brev med lipvarning och teckningar av mig hon ritat så otroligt vackert
det finns inga tack som räcker till, inte på något språk
men faaaan vad jag saknar dig

http://whatshouldtylerdo.blogspot.com/2010/04/4-17.html


liv eller död?

vad är det du försöker göra?
döda mig?
i så fall har du lyckats


!JAG SKA ALDRIG GE BORT MITT HJÄRTA IGEN!
(okej, det där menar jag nog inte egentligen
 men det är så det känns just nu)


för normala människor:
- ska vi ses och ta en fika? kan du på onsdag?
- nej, inte onsdag, men torsdag eller fredag, vad ska vi säga? tre-halv fyra?
- ja, halv fyra på fredag passar mig bra
- okej, då möts vi utanför Espresso vid halv fyra

ingen rädsla om att aldrig få träffas igen

men för oss:
- vart ska du?
- jag ska bara gå ner och köpa cigg, vi ses sen..
- lova.. lova att vi ses sen!
- ja jag lovar! ja, jag ska inte göra nåt dumt.
- bra, ring om det är något, lova att ta hand om dig!
ständig rädsla om att aldrig få träffas igen


kärlek och hat svävar i luften, död och liv hänger i sköra trådar
när som helst och var som helst.. inga garantier för nästa sekund
lever jag? lever du? försöker vi dö? lyckas vi dö?
eller står vi ut att leva hela dagen ut?
knaprar piller i mängder tills vi äntligen somnar
för att vakna upp till ännu en ny dag i ovisshet


ni två, mina kära..
miljoner tårar av förtvivlan. ses vi igen? tystnad, försvunnen, väl valda ord om evigt farväl.
lever du? lever ni? hallå? neej! snälla ett livstecken, ett svar..
ingen jag frågar kan/får ge mig svar. går ut i korridoren och försöker lyssna
snappar upp lite av vårdpersonalens ord; hon är vid liv! dom är vid liv!
det är okej
, kan andas ut för idag, och tårarna börjar strömma.. men nu i lättnad
kan sova lugnt inatt med vetskap om älskade vänner är i säkert förvar

HAT ILSKA FRUSTRATION MAKTLÖSHET BESVIKENHET SORG
jag skulle aldrig låtit mig älska från början
har allt bara varit förgäves?

blodsprängda ögon och brustet hjärta
tack för er omtanke, tack som fan!

betrayer (blev på engelska av någon anledning)

                
you sick fucked up retard motherfucker! how the fuck can you do this shit to me? I hate your stupid fucking idiot behaviour! does your retarded fucked up brain even work? I don't get it! I'm tierd of crying for you, tierd of worrie about you all the fucking time. you selfish stupid ego bitch, don't you ever think of me? of how much you hurt me when you time after time repeat your retarded circle. how the fuck can you betray me like that? everything I give to you, every thought, every word, every second i spend with you, does it even mean anything? you sick idiot, I gave my fucking heart to you, and you just throw it in the first trash can you get by. I'm sick of it now! don't ever assume I will be there for you anymore. I'm tierd of always be the one to dry your fucking eyes, tierd of comforting you after things you committed all by yourself. you are hurting me, time after time, and every fucking time I'm the one who hold you in my arms, I'm the one who calm you down, dry your eyes and forgive you again. for fuck sake, I can't do this shit anymore! I can't stand loving you, worrie about you, care about you, saving you, keeping you alive. you just slap me in the face and spit it all back at me! I don't want to listen to your freaky lies anymore, I don't want to love you the way I do. you sick fucking ego retard, leave me be! I hate that I love you so damn much!

                                       
so tell me, what's the point? what's the freaking point of loving you when you try to kill yourself every time I doesn't keep an eye at you? why create memories? why spending time together? why be best friends, twins, soulmates forever, copies of eachother? why share secrets? why laugh at things only you and I understand? why share everything when you without a warning gonna leave this earth forever, and leave me alone with all that we once created together? fucking betrayer!

                                


sönderhela jag är ett stort blåmärke med bulor, skrapsår och intorkat blod
trasiga kläder, trasig hud, trasiga löften, trasig själ
det värker, ömmar och svider, utanpå och inuti
jag gick sönder överallt

förlåt


se mig som en varning

                         
jag orkar inte bry mig, orkar inte kämpa mer. tårarna rinner ständigt som på rutin, jag har ingen kraft att hålla tillbaka som förut. ett påklistrat leende fastnar inte längre. jag är ständigt på helspänn, tusen olika känslor exploderar fort fram och tillbaka. ingen förstår varför jag reagerar så udda av det som klassas som "ingenting". jag vet inte heller, alla taggar utåt, en "fel" fråga och jag tappar kontrollen i ilska, skriker, skäller, skadar och trycker på svaga punkter för att verkligen skapa lidande. HATAR så lätt, men ÄLSKAR så lätt också. med gråten som en klump i halsen kan en kram få mig att orka lite till, men sårbar kan en blick eller ett ord få min värld att gå under. när jag gråter kan jag inte sluta, när jag skrattar kan jag inte sluta, när jag blir sårad slutar det aldrig blöda, när jag får kärlek regnar det glitter i överflöd och jag vill stanna tiden för alltid. jag går barfota på en lina av taggtråd. jag är en bomb som kan explodera helt utan förvarning. se upp! jag hoppas inte längre, jag drömmer inte längre, jag föll och krossades totalt och därmed också min längtan. jag är begravd långt under isen, iskall & avdomnad. jag tror jag har glömt hur det känns att vilja kämpa..


allt jag inte orkat förklara


film


påskägg


fick världens finaste påskägg av världens finaste älskling.
P, min ängel, hur ska jag kunna tacka dig nog?
jag älskar dig!


sånt som händer på 24:andelar rum med världens underbaraste M (det är inte bara tråkigt på psyket)

morgonväckning: båda ignorerar eller hör inte, men när någon säger nåt om att "kaffevagnen är påväg ut" så flyger vi upp ur sängarna och springer som zombies: "kaaafeeeeeee!"

en gång hade M inga strumpor och hon hittade inga så hon tog på sig sina kängor (som stod bredvid innetofflorna) och vinglade ut i korridoren med en halvmeters hängande skosnören efter sig.. "kaaaffeeeee!" folk kommenterade, "snubbla inte på skosnörena nu", men hon fattade inte vad dom snackade om.. inte förrän kaffet var uppdrucket och hon vaknat till liv: "ahaa.. skosnörena.. men vafan tog jag kängorna på mig för? mina innetofflor stod ju bredvid".
______________

- haha ellen du kan verkligen inte vara still en enda sekund. du har alltid något projekt för dig och springer runt runt runt hela tiden..
______________

- menåååååå vad jobbigt, nu måste jag in dääär! /jag
- men be om en duschslang, då blir det varmare.. /M
- asså, jag menar garderoben.. /jag
(M skrattar och går ut ur rummet)

en minut senare kommer hon tillbaka. jag sitter på golvet och river ut kläder ur garderoben (jag lovar, den är en meter hög och alla kläder är svarta). jag påbörjar en mening om att 'alla jävla kläder ser likadana ut' och plötsligt hör jag ett VRÅÅÅL! M hade inte sett mig där nere på golvet fast att hon var en halvmeter ifrån mig..
- "fyfaaan vad du skräms.. jag trodde det var en liten elak dvärg som satt där..!"
______________

jag kommer in i rummet. M ligger helt utslagen på sängen och viftar med tårna medan hon nynnar för sig själv på mössens sång i askungen. jag.. dör av skratt.
______________

M äter chilinötter.. efter 5 minuter ligger det nötter överallt! jag lovar överallt! hela golvet är täckt, till och med på vägen ut till korridoren. alltså, hur gör du egentligen love? nästa morgon har hon även nötter i hela sängen.. hon måste ha ätit i sömnen. galet!
______________

jag kommer in i rummet arg som ett bi:
- ååh jag hatar alla jävla fittläkare!
- alltså jag har tänkt på en sak, fittläkare.. det är ju gynekolog
____________

- mina bröst är som två tubsockar med en tennisboll i varje ände /M
______________

- ååh det är blåå himmel och fåglarna kvittrar.. /M
- ååh.. /jag
(det ramlar ner snö från taket)
- aah, det var nåt stort svart som ramlade ner! /M
- men alltså, snö är vit.. /jag
- ja men det såg svart ut.. /M
- det kanske var nån som hoppade? /jag
(går och fram till fönstret och tittar)
-åh jäääävlar.. det är värsta mycket märken efter allt folk som ramlat ner.. eller öh.. snö menar jag.. /jag
(det ramlar ner massa snö igen)
-ojäääävlar fan vad mycket folk som hoppar! /jag
______________

- ..men det är som på K, vi fick åka till Liseberg, men inte till Ullared för då kunde vi rymma /M
______________

- din mobil dör rätt ofta
- det hade jag med gjort om jag också blivit tappad i toan
______________

locket på en colaflaska är inte helt åtskruvad:
- är det den som piper? /jag
M, helt allvarlig och ledsen: nej, jag piper inte..
______________

- ..men du vet han Bert
- va, en helikopter?
- nej.. han som flyger
- jahaa, du menar HARRY POTTER?
- ja precis!
______________


______________

- asså det luktar köttbullar.. jag tror jag har köttbullar i min nattduksbordslåda.. /M
- ööh..va? allvarligt? (jag springer fram och tittar)
- ja.. jag snodde från kvällsmaten, om jag skulle bli hungrig lixom.. /M
- haha alltså du slutar aldrig förvåna mig! /jag
- men vadå, det är väl inte så konstigt? jag tog den efter maten i servett och smugglade in den på rummet så ingen skulle märka. /M
(jag dör av skratt) M fortsätter..
- ..fast sen kom jag på att det kanske inte är så bra att dom ligger i rumstemperatur. dom lär nog bli rätt torra..
______________

- är du bra att noppra ögonbryn? /M
- nej /jag
- för mina har växt ihop till ett enda långt /M
______________

- ååh, jag vill ha en luftballong så jag kan flyga till stan så jag slipper gå
/jag
- men.. du kan ju ta bussen? /M
- jaa juste! det ska jag /jag
______________

- fyfaaan, det här var ingen vacker syn! (jag ser mig själv i spegeln)
- va? i sminkväskan? /M
______________

jag står och sliter i håret med en borste:
- men va faaaaan, jag får ju inte ut mitt jävla fitthår!
______________

(jag och M ligger i varsin säng och filosoferar om nageltrång)
- alltså.. varför har man tår egentligen? så onödigt..
- men det är ju för att man ska kunna stå på tå..
- fan jag lider med dig! okej att man behöver tårna för att kunna stå på tå men det är FAN INTE VÄRT DET!
______________

- alla som har två leder i lilltån är APOOOR! /M
______________

- får jag låna din bh? /M
- va? /jag
- haha oj nej jag menar ju dator /M
______________

M filosoferar:
- det är ju för fan grammatiskt inkorrenkt att säga att man ska andas när man hyperventilerar
______________

sjuksköterska till M:
- du är den mest besvärliga människa jag träffat på
______________

en sjuksyster är påväg mot dörren och ska lämna medicin. först hör man en mycket ljudlig nysning, sen knacknack "här har vi din medicin ellen"
(jag skrattade så tårarna rann i en kvart)
______________

- jag måste följa med dig till dockan någon dag, men jag kan ju inte gå med mitt jävla nageltrång
jag, helt allvarlig:
- men jag kan köra dig i en kundvagn, jag såg en borta vid simhallen innan
______________

M pratar med en skötare medan hon plockar upp något från golvet
- nu vänder min fina sida mot ellen
- hur känns det? /skötaren (om något helt annat)
- jo det känns bra..
______________

- aah, min hand domnar av.. jag har ångest i handen /M
- haha, hur lindrar man det då? /jag
- jag vet inte.. (viftar lite på med handen).. få den på andra tankar kanske? /M
______________

- jag kan skicka mms
- men funkar det inte med bluetooth?
- alltså.. inte när du är en halvmil ifrån
- jasså? jag trodde det funkade över hela världen!
______________


______________

det är helt tyst, ingen har sagt något på länge. jag öppnar en Red Bull:
plötsligt säger M med mörk bestämd röst:
- MUGG!
(jag tittar frågande på henne)
- eller vad heter det?
- haha, burk kanske?
- haha fan vad sjukt, jag glömde bort att det hette mugg!
- men nej.. burk!
- jaja, det är inte min dag idag!
______________

- vad kostar den?
- tvåtusen
(tystnad)
- ..oj
______________

jag, arg för något:
- får man gå in som protestant?
______________

- satans perkele vad ont det gjorde att vaxa bikinilinjen, trodde hela jävla skiten skulle hänga med!
______________

M har hicka:
- testa håll andan
- okej..
efter 5 sekunder..
- men jag får ju ingen luft!

jag dör av skratt..
- men stå upp och ner då
- upp och ner!? jag!? jag kan fan inte ens stå på mina egna fötter!
______________

mitt i natten reser sig plötsligt M upp i sängen:
- ska du till netto?!
- öh.. va? näe.. vadå? vad vill du ha?
- en cola zero, du får pengar sen..
- okej, uhm, jag fixar det snart..
(spelar med)
- tack så mycket! (lägger sig ner igen och fortsätter sova)
______________

- haha alltså, varför håller alltid ena handen vid midjan när borstar tänderna?
/M
- meh, du ska ju inte säga nåt, du måste ju sitta ner när du gör det /jag
- jaa, men jag måste ju koncentrera mig på att borsta, då kan jag ju inte stå upp samtidigt.. oj.. fan vad korkat det lät!

M återberättar för en sjuksyster som säger:
- jag brukar alltid ha så bråttom så jag borstar tänderna när jag står i duschen
______________

jag och M skrattar hysteriskt efter att ha tittat på youtube-klippet med tjejen som spyr i direktsändning. Vi sitter i varsin säng och immiterar med flaxande armar: "jaaag har mensvärk!" Precis då kikar en skötare in genom dörren, tittar förvånat på oss med stora ögon och stänger snabbt dörren igen.
______________

- herregud vad ni skrattar, det bara dånar ju i väggarna
/skötare
______________

klassiker:
ellens lilla svarta tighta tröja
ellens djupa låda
ellens svarta klädhög
ellens sladdsamling
______________

- du är en sån sladdoman, du typ samlar på sladdar..
/M
______________

- ellen har du snott papperskorgen?
- haha nä
- men hade vi inte en papperskorg?
- jo, vafan är den?
- vem har snott vår papperskorg!? den kanske är under sängen? jag brukar hitta lite allt möjligt under min säng..
______________

- ..fast det roligaste var ju.. (tystnad) ..vad var det som var roligt nu igen?
/M
______________
                                                          
                 


tillbaks till ruta minus

- "ellen, det känns som vi är tillbaka på ruta ett nu"
- "nej, ruta noll.. ruta minus"
- "ja.. tyvärr så håller jag med"
- "jag orkar inte, vafan ska jag göra?"
- "jag vet faktiskt inte den här gången, vi är lika frustrerade som du"

RSS 2.0